Μενού

Βικέντιος Μποκατσιάμπης (1856 - 1933)

Βικέντιος Μποκατσιάμπης (1856 - 1933).

"Τοπίο", 1909. 

Υδατογραφία σε χαρτί. 

Υπογεγραμμένο κάτω δεξιά. 

Διαστάσεις: 39Χ62 εκ.

Διαθέσιμο

share

Γεννήθηκε στον Ποταμό Κέρκυρας και ήταν γόνος ευγενών γαλλικής καταγωγής. Σπούδασε ζωγραφική στη Μασσαλία, στη Φλωρεντία και στην Ακαδημία του Αγίου Λουκά (ιταλ. Accademia di San Luca) της Ρώμης, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1895, έτος στο οποίο επέστρεψε στην Κέρκυρα όπου ίδρυσε καλλιτεχνική σχολή.

Το 1899 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο (1900) διορίσθηκε καθηγητής της κοσμηματογραφίας, της σκηνογραφίας και της προοπτικής στο «Σχολείον των Τεχνών» (την μετέπειτα Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), διαδεχόμενος τον Βικέντιο Λάντσα. που αποχώρησε από τη θέση λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Μποκατσιάμπης δίδαξε στη σχολή μέχρι το 1928, όταν και αποχώρησε λόγω ηλικίας. Πέθανε το 1933 στην Αθήνα.

Ο Μποκατσιάμπης θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες υδατογράφους καθώς και ο εισηγητής μαζί με τον Άγγελο Γιαλλινά της συγκεκριμένης μορφής τέχνης στα Επτάνησα αλλά και στον ελλαδικό χώρο γενικότερα. Επίσης ασχολήθηκε με τις ελαιογραφίες καθώς και με το παστέλ. Καταπιάστηκε κυρίως με την τοπιογραφία, έχοντας ως πηγές έμπνευσης τα τοπία της Κέρκυρας και της Αττικής στα οποία απέδιδε ποιητικό και ειδυλλιακό χαρακτήρα. (Πηγή: wikipedia.org)

No customer comments for the moment.

Γράψτε μια κριτική

Βικέντιος Μποκατσιάμπης (1856 - 1933)

Σχετικά Προϊόντα

Το eshop χρησιμοποιεί cookies. Με την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε την χρήση τους.

εντάξει